Een allesomvattende naam geven aan een stichting die voor kwaliteit van leven staat! Daarbij de inzet van drie onlosmakelijk verbonden levensbehoeften meenemen… ga er maar aan staan. Ik vroeg het op 27 maart 2018 aan een flink aantal mensen buiten “de zorg”. Vele reacties kwamen er binnen. Slechts één bleef er hangen. U leest hieronder waarom:

Hein

Hein, een goedlachse energieke kerel van 53 jaar, die wel van een biertje hield, had graag mensen om zich heen. Altijd attent en met oprechte belangstelling voor anderen was hij een geliefd man. Zijn functie als financieel adviseur bij de bank nam hij altijd serieus. Na werktijd vond hij het heerlijk om in zijn cabrio rond te toeren. Deze Bourgondiër en levensgenieter pur sang was trotse vader van twee prachtige kinderen en een liefhebbende echtgenoot. Met Hein was het nooit saai, hij dacht altijd in oplossingen en zag het leven van de zonnige kant tegemoet.

Herinneringen maken

Toen hij in augustus 2000 de eerste keer de diagnose niercelkanker kreeg, was Hein niet uit het veld geslagen. Nadat hij in 2009 wederom de diagnose kanker kreeg, stond zijn leven vooral in het teken van herinneringen maken: veelvuldig contact houden met inmiddels oud-collega’s, op vakantie gaan, 3 keer de Alpe d’HuZes bijwonen, een reis naar Normandië met vader Jan en zoon Arthur, een fieldtrip naar Engeland met dochter Emmy, nog steeds liefdesbrieven schrijven aan zijn vrouw.

Glas half vol

Helaas kreeg de ziekte keer op keer vat op hem wat resulteerde in een tumor op de long, hersentumoren, een beginnende slokdarmkanker en aangetaste nieren met als gevolg het verwijderen van de nier. Dit alles onderging Hein zonder ooit te mopperen of boos te zijn: “Op wie moet ik dan boos zijn?” Zijn glas was altijd half vol. Hein was tevreden en gelukkig. Hij verstond de kunst om elke gebeurtenis of tegenslag om te buigen tot vrolijkheid en blijdschap, met het verlangen naar nieuwe leuke dingen. Zijn levensmotto appte hij op 27 maart 2018, een half jaar voor zijn overlijden:

Maxi X Leven! Ja, ook als het leven dunner wordt.

Als er iemand wist om het maximale uit het leven te halen, zelfs als het leven dunner wordt, was Hein dat wel!

Zijn vrouw Violetta Verbruggen schreef een boek over de ziekteperiode van Hein en over de periode na zijn overlijden. Te bestellen bij Bol.com “Tussen Kanker en Kocher”, ISBN 9789402151473.

In memoriam
Hein Verbruggen
7-12-1964 | 7-09-2018