Aanbevelingen2020-07-01T17:44:26+00:00

Alles wat aandacht krijgt, groeit.

Aanbevelingen

Peter Mol | senior projectleider | IVN Natuureducatiesenior2020-06-23T08:43:31+00:00

In de afgelopen jaren heb ik vanuit ons programma Grijs, Groen & Gelukkig intensief samengewerkt met Willy, toen zij als activiteitenbegeleidster werkte in het Parkhuis te Dordrecht. Ik heb haar leren kennen als een vrouw die vol passie en liefde werkte aan een gelukkige en waardige oude dag van onze ouderen. Ze heeft vanuit haar ervaring een diep inzicht in dat wat belangrijk is voor een oudere. Met veel invoelend vermogen kan ze vertellen over wat het betekent om als mens met dementie uit je eigen vertrouwde omgeving terecht te komen in een verpleeghuis. In een omgeving die niet de jouwe is, aangeraakt te worden door handen die je nog niet kent of niet meer kent… Ze heeft me geleerd hoe essentieel het is om te zorgen voor een juiste benadering, voor een juiste (liefst natuurlijk groene) omgeving en een waardevolle invulling van de weinige dagen die er nog zijn… Mooi dat ze haar ervaringen nu via Maximaal Leven deelt met anderen.

Peter Mol
senior projectleider
IVN Natuureducatie

Peter de Heer | CEO | ZAKENWIJZER BV2020-06-23T08:33:38+00:00

Ik ken Willy als een gedreven ondernemende doorzetter. Een creator. Een veranderaar die het beste in mensen zichtbaar laat worden. Ze heeft een hart voor hen die minder goed voor zichzelf kunnen zorgen. Willy denkt nooit in beperkingen maar uitsluitend in kansen. Ze lijkt een onuitputtelijke energie te hebben. Haar glimlach is niet alleen aanstekelijk, maar vooral vastberaden. Ze is in staat mensen voor haar dromen te winnen. Haar onvoorwaardelijke liefde voor mensen, doet mensen boven zichzelf uitstijgen. Het onmogelijke en onverwachte maakt zij los in hen die wij mensen soms afschrijven. Maar zij is in staat hen een dagbeleving op maat te geven. De onbereikbaren van geest te bereiken. Hen te raken en hen in ere te herstellen. Het maximale uit hun leven te halen en te doen laten beleven. Deze pionier realiseert kwaliteit van leven van een andere soort; MAXI X leven.

Peter de Heer
CEO | ZAKENWIJZER BV
www.zakenwijzer.nl

Klara van de Luitgaren | Interim manager | Van de Luitgaren Kernkracht Interimmanagement2020-06-23T08:34:30+00:00

Willy Schuurman is een ongelooflijk enthousiaste en creatieve vrouw die het zinvol leven voor een persoon met dementie hoog in haar vaandel heeft staan. Op heel veel manieren, in veel verschillende disciplines bereikt zij mensen die met haar en met elkaar zich inzetten voor het welzijn van mensen met een dementie.

Klara van de Luitgaren
Interim manager
Van de Luitgaren Kernkracht Interimmanagement

Willy Reijnders-Busink | Voorzitter cliëntenraad | Het Parkhuis2020-06-23T08:34:50+00:00

Als voorzitter van de cliëntenraad van het Parkhuis en oud-docent activiteitenbegeleiding aan het Da Vinci College te Dordrecht heb ik de afgelopen 10 jaar zijdelings deze unieke onderneming Maximaal Leven zien ontstaan. Willy Schuurman heeft, op grond van haar jarenlange ervaring als activiteitenbegeleiding-coördinator in de verpleeghuissector, dit bijzondere plan voor professionele dagbeleving op maat zorgvuldig vormgegeven. Dit is gedaan vanuit de behoefte dat kwaliteit van leven voorop staat. Nog niet eerder heb ik een dergelijke, complete en hoogwaardige aanpak gezien. Ook de inzet van professionals is bij de uitvoering ervan van groot belang. Volgens een praktische methode  wordt aan de fundamentele behoeften van dagbeleving voldaan. Bestuurders, activiteitenbegeleiders of werkers in de verpleeghuiszorg beveel ik dit nieuwe concept dan ook van harte aan. Dit in de verwachting dat Maximaal Leven gaat bijdragen aan een kwalitatief hoge dagbeleving met een prachtig resultaat voor de mensen die het waard zijn.

Willy Reijnders-Busink
Voorzitter cliëntenraad
Het Parkhuis

Anke van Vliet Zwiers | Poppenspeelster | Popcontact2020-06-23T08:35:18+00:00

Ik heb Willy leren kennen als een enorm bevlogen vakvrouw, met hart voor ‘de zaak’. Haar wens het verschil te kunnen maken voor mensen die in een zorginstelling wonen, maakt Willy waar… Als Willy in een gesprek noemt dat ze eigenlijk hoogwerkers nodig heeft voor de bewoners en hun familie, tijdens de nare periode van corona, dan zijn er binnen een week hoogwerkers en een podium. Willy denkt groots om in het kleine het verschil te kunnen maken. Dit maakt haar zo bijzonder.

Anke van Vliet Zwiers
Poppenspeelster
Popcontact

Friso Buijk | Leerling VIG/MZ | Het Parkhuis2020-06-23T08:35:38+00:00

In de tijd dat ik leerling VIG/MZ op woongroep de Esdoorn bij zorgcentrum het Parkhuis was, heb ik Willy mogen leren kennen als coördinator activiteitenbegeleiding. Willy is een warme persoonlijkheid die haar creativiteit inzet om het leven voor de kwetsbaren in onze samenleving net even wat meer kleur te geven. Met haar onuitputtelijke inzet draagt zij op unieke wijze telkens weer nieuwe ideeën, initiatieven en activiteiten aan, die passen bij de belevingswereld van onze bewoners. Op hartverwarmende wijze komt zij tegemoet aan de wensen binnen de doelgroep. Door haar bevlogenheid en gedrevenheid weet zij menigeen te enthousiasmeren.  Had je nog geen hart voor het zorgvak dan krijg je dat wel door de aanstekelijkheid van Willy. Laat je inspireren door haar en je haalt het beste naar boven in de bewoners aan wie jij zorg verleent. Dankjewel Willy, voor jouw enthousiasme en bevlogenheid. Jij geeft nog meer inhoud aan ons prachtige vak!

Friso Buijk
Leerling VIG/MZ
Het Parkhuis

Kees Koppenol | Voormalig wethouder | Gemeente Papendrecht2020-06-23T08:36:01+00:00

Willy Schuurman is een gedreven, inspirerende persoonlijkheid die door haar enthousiasme, creativiteit en professionaliteit het verschil maakt.

Kees Koppenol
Voormalig wethouder
Gemeente Papendrecht

John Stal | Partner van Ria | Het Parkhuis2020-06-23T08:36:27+00:00

Dat Willy een eigen onderneming is begonnen verbaast me niets. Ik weet zeker dat ze daar op haar plek zit. Want toen mijn partner Ria in het Parkhuis kwam wonen, was zij voor mij, de familie en Ria een geschenk uit de hemel. Het was zo mooi hoe zij liefdevol omging met Ria en ook andere bewoners van het Parkhuis. Ze deed veel voor iedereen: gezellige uitstapjes, leuke dingen organiseren, ze danste met bewoners, niks was haar te veel. Zelfs bij haar thuis aan de Giessen was het met bewoners altijd gezellig en knus. Met live muziek, een hapje en drankje, een barbecue bij het open vuur aan de waterkant. Helaas is Ria overleden maar ik ben dankbaar dat Willy in Ria’s laatste levensfase haar plezier en gelukkige momenten kon geven. Namens mij en mijn familie super bedankt en heel veel succes met je nieuwe bedrijf!

John Stal
Partner van Ria
Het Parkhuis

Loek Hesemans | Senior adviseur | Staatsbosbeheer2020-06-23T08:36:46+00:00

Ik ben onder de indruk van Willy’s visie op langdurige zorg en heb veel van haar geleerd op dit gebied. Waardigheid en kwaliteit van leven staan bij haar hoog in het vaandel. Daarbij laat ze zich niet ontmoedigen door bureaucratie en gewoontegedrag in de omgeving. Uitstekende organisator, resultaatgerichte ondernemer, warme persoonlijkheid met groot gevoel voor kwaliteit.

Loek Hesemans
Senior adviseur
Staatsbosbeheer

Yvonne van Delft | Partner van Victor | Het Parkhuis2020-07-27T07:59:29+00:00

Mijn man woonde 6 jaar op de afdeling voor jonge mensen met dementie in het verpleeghuis waar Willy haar sporen ruimschoots heeft verdiend: het opzetten van een beleeftuin waar alle cliënten en hun naasten erg blij mee zijn. Vele activiteiten die het leven van cliënten absoluut fijner maken. Haar persoonlijke benadering naar cliënt en mantelzorger is hartverwarmend. Dementie is een lastige ziekte en zelfs voor een partner soms moeilijk om te bepalen of iets nog leuk of minder zinvol is voor haar dierbare. Belangrijk is dan communicatie. Willy luistert goed en heeft het vermogen om samen naar een goede harmonieuze oplossing te werken om het leven van jouw dierbare toch te veraangenamen. Zij coördineert en zorgt ervoor dat het uitgezette plan ook uitgewerkt wordt. Zij is de mantelzorger die met jou mee zorgt. Van harte aanbevolen.

Yvonne van Delft
Partner van Victor
Het Parkhuis

Ans Oude Geerdink | Bestuurslid IPMA | Portefeuille certificering en professie2020-06-23T08:37:42+00:00

In de poging van IPMA om meer bij te dragen aan goed verandermanagement binnen de zorg heb ik Willy leren kennen als een heel mooi mens. Vanuit een warm hart en met de rotsvaste overtuiging dat de leefbaarheid voor onze ouderen beter kan en beter moet, blijkt Willy bergen te kunnen verzetten. Tegelijkertijd weet zij belangrijke stakeholders te overtuigen van dit belang. Aanstekelijk werkt haar enthousiasme waardoor wij allemaal met haar mee willen doen om een betere wereld te creëren.

Ans Oude Geerdink
Bestuurslid IPMA
Portefeuille certificering en professie

Arie Kole | Partner van een cliënt | Het Parkhuis2020-06-23T08:38:03+00:00

Als mantelzorger heb ik Willy leren kennen als een hele hartelijke en betrokken activiteitenbegeleidster. Ze kan zich heel goed inleven in de beleving van de bewoners en de activiteiten hierop aanpassen. De thema’s die ze aandraagt ondersteun ik van harte. Dit komt de kwaliteit van het leven in het verzorgingshuis, waar mijn dierbare woont ten goede. Ze heeft oog voor de naasten van de bewoners. Dit alles maakt het ook voor hen een stukje draaglijker.

Arie Kole
Partner van een cliënt
Het Parkhuis

Heleen van Zantvoort | Rekwisiteur en setdresser TV, theater en film | Ontwerp en hergebruik bij VANZAN2020-09-19T09:55:19+00:00

Ik heb Willy leren kennen bij de informatiebijeenkomst van Maximaal Leven op een boot. Dat had ze fantastisch georganiseerd. Het maakte duidelijk waar ze mee bezig was. Het enthousiasme dat Willy uitdraagt is aanstekelijk. De keren die ik haar daarna heb ontmoet heeft mij elke keer weer het gevoel gegeven dat ik, met wat ik te bieden heb voor Maximaal Leven, zeker mijn steentje kan bijdragen. Ik heb erg veel bewondering voor haar hoe ze dit project vorm geeft en bouwt aan een degelijke fundering.

Heleen van Zantvoort
Rekwisiteur en setdresser TV, theater en film
Ontwerp en hergebruik bij VANZAN

Winnie Dobbe | Partner van een cliënt | Het Parkhuis2020-06-23T08:39:13+00:00

Willy leerde ik kennen toen mijn man kwam wonen op een afdeling voor jonge mensen met dementie. Daar heeft hij 4 jaar gewoond. Het contact met Willy was altijd heel prettig. Zij voelde dingen haarfijn aan en had aan een half woord voldoende. Haar oprechte interesse in de bewoner raakte mij altijd en zij creëerde een prettige sfeer in de huiskamers. Gezelligheid, spontaniteit en humor zijn Willy niet vreemd. Samen spraken wij over de jonge mensen die in het verpleeghuis wonen, die zoveel moeten missen. Ook spraken we over hoe  activiteiten nog meer op maat kunnen worden gegeven! Vooral op deze afdeling waren teveel prikkels funest en zorgde Willy voor gepaste zachte muziek en een hapje en drankje erbij. Of rustig in de binnentuin bij de door haar geregelde volière, maar vooral meedenken en niets te dol vinden. De activiteiten zijn uitgebreider dan ooit en voor de bewoners geweldig. Willy leerde ik ook kennen in werkgroepen waar we beiden aan deelnamen. Ze was vaak al drie stappen verder en soms moeilijk bij te benen. In haar hoofd al klip en klaar. Elke cliënt gun je een Willy!

Winnie Dobbe
Partner van een cliënt
Het Parkhuis

Azmi Alubeid | Vitaliteitscoach | HWW Haagse Wijk en Woonzorg2020-06-23T08:40:25+00:00

Willy en ik kennen elkaar door haar proactieve attitude. Ze heeft namelijk een bijeenkomst vanuit Maximaal Leven georganiseerd waarbij vele deskundigen zijn uitgenodigd zodat ze haar visie met ons kon delen. Het was perfect georganiseerd en de bijeenkomst was druk bezocht. Dat zegt iets over Willy als professional maar ook als mens die de gave heeft om mensen te verbinden! Willy zou je in drie termen kunnen beschrijven: ze is namelijk ambitieus, kundig en oprecht! En wat mij betreft een professional die haar aandacht en energie volledig toewijdt aan het vergroten van de kwaliteit van leven bij kwetsbare ouderen.

Azmi Alubeid
Vitaliteitscoach
HWW Haagse Wijk en Woonzorg

Dochter van een cliënt | Het Parkhuis2020-07-27T08:00:15+00:00

Mijn moeder verbleef geruime tijd in verzorgingstehuis het Parkhuis in Dordrecht. Zij leed aan dementie. Willy Schuurman heeft een actieve rol gehad in de activiteitenbegeleiding. Een betrokken, deskundige en out-of-the box denkende vrouw. Zij spreekt over bewoners als gelijkwaardigen en betrekt het netwerk erbij; niet alleen omdat dit bij haar taken hoort, maar vooral ook omdat zij nieuwsgierig is naar de persoon achter dementie. Een mooie herinnering tot slot: Willy nodigde op eigen initiatief bewoners en hun familie uit in haar achtertuin aan de Giessen, waarbij alles tot in de puntjes geregeld was en dit het laatste échte uitje van mijn moeder is geweest. Dank je wel Willy en heel veel succes met verpleegtehuizen meer 1-op-1 naar hun bewoners te leren kijken.

Dochter van een cliënt
Het Parkhuis

Chris van Vlijmen | Mutamelior advies en begeleiding | Zorg & Welzijn2020-06-23T08:41:17+00:00

Willy heeft vele talenten en mooie eigenschappen maar ik beperk mij nu tot haar gedrevenheid en enthousiasme. Al geruime tijd verwezenlijkt zij haar droom, volhardend en vanuit een enorme positiviteit. Maximaal Leven voor senioren! Het gaat haar lukken dit breed in Nederland uit te rollen, juist door haar geloof in dit initiatief en haar vermogen anderen mee te nemen in haar enthousiasme. Ik heb de mogelijkheid gehad met haar te mogen sparren over vele thema’s, dank je Willy!

Chris van Vlijmen
Mutamelior advies en begeleiding
Zorg & Welzijn

José Diepstraten | Communicatieadviseur | Diepstraten Project Communicatie2020-06-23T08:41:40+00:00

Ik heb een jaar lang intensief samengewerkt met Willy in mijn functie als communicatieadviseur bij het Parkhuis. Ik heb Willy leren kennen als een hele enthousiaste en energieke vrouw die met veel passie en doorzettingsvermogen kwalitatief hoogwaardige dagbeleving aan mensen met dementie biedt. Als netwerker pur sang heeft ze veel contacten met mensen zoals zangers, kunstenaars, natuurliefhebbers om een volwaardig mooi dagbelevingsprogramma aan te bieden. Het concept dagbeleving nieuwe stijl is binnen het Parkhuis al een succes. Ik wens Willy heel veel succes om dit mooie concept verder uit te rollen in de Nederlandse verpleeghuizen. Zodat heel veel ouderen een menswaardige daginvulling krijgen. Als iemand dit perfect kan regelen dan is het Willy.

José Diepstraten
Communicatieadviseur
Diepstraten Project Communicatie

Anneke van der Giessen | Muziektherapeut | Vertrouwenspersoon2020-06-23T08:42:01+00:00

Willy ken ik allang. Zij maakte van een kale vlakte een mooie toegankelijke tuin. Zij voegde daar de naam “Beleeftuin De Heerlyckheid” aan toe. De bewoners vonden het prachtig en beleven er nog steeds plezier aan. In de coronatijd boort Willy haar contacten aan en binnen no time wordt er van alles geregeld om het de bewoners naar de zin te maken. Ze heeft het in haar vingers, maar nog meer in haar hart. Mijn ervaring met Willy is: twentyfour = altijd bereikbaar. Wat kun je doen voor mensen die in een verpleeghuis wonen? Waarmee kun je deze mensen een mooie oude dag geven? Vraag het Willy en de mooiste en liefste ideeën worden door haar en de mensen om haar heen gerealiseerd!

Anneke van der Giessen
Muziektherapeut
Vertrouwenspersoon

Henri L.J.A. van der Vall | Voorzitter CCR Stichting Zorggroep de Vechtstreek | Voormalig internist/verpleeghuisarts2020-06-23T08:42:24+00:00

Toen ik als arts in het Parkhuis werkte, zag ik rondom het huis een tuin ontwikkeld worden die oprecht een beweeg/beleeftuin genoemd kon worden. Een prachtig, afgestemde tuin met een zee van bloemen en planten in allerlei geuren en kleuren, wisselend per seizoen, zitjes, prieeltjes, paden met beweegtoestellen erlangs, met kleine tuinwerkzaamheden voor bewoners, voorstellingen met muziek … welke bewoner al of niet met een dementieel beeld wordt hier niet gelukkig van! Dit alles was ontsproten aan het creatieve brein van activiteitenbegeleidster Willy Schuurman. Nadien maakten vele instellingen van haar kennis/adviezen gebruik en realiseerden ook zo’n tuin. In mijn huidige functie van cliëntenraadvoorzitter van een zorginstelling heb ik uiteraard ook zo’n plan ingediend. De kennis omtrent de verbetering van cognitieve functies en motoriek door de prikkeling van bijvoorbeeld zo’n tuin en het bewegen in zo’n omgeving is wetenschappelijk zo overduidelijk bewezen dat elke instelling zo’n beweeg/beleeftuin moet creëren voor het welzijn van haar bewoners. Een betere pleitbezorger voor de ontwikkeling van een beleeftuin dan Willy is er niet!

Henri L.J.A. van der Vall
Voorzitter CCR Stichting Zorggroep de Vechtstreek
Voormalig internist/verpleeghuisarts

José Vingerling | Freelance illustrator | Vingerling & de Bruyne2020-06-23T08:42:48+00:00

Wanneer Willy een plan heeft dan gaat ze daar volledig voor. Ze verzamelt de juiste mensen om zich heen om het samen te realiseren. Ze is bevlogen, weet wat ze wil en zorgt dat ze haar kennis verbreedt om haar einddoel te behalen. Fijn om mee samen te werken.

José Vingerling
Freelance illustrator bij Vingerling & de Bruyne