Wij zijn de verandering.

Donatie mogelijkheden

Bent u ook zo begaan met bewoners van zorginstellingen? Wij zijn heel blij met structurele donaties, want daarvan  geven wij “geluksbrengers cadeau” aan zorginstellingen. Met uw donatie draagt u direct en structureel bij aan de kwaliteit van leven voor hen!

U kunt op verschillende manieren doneren aan Stichting Maximaal Leven! Kijk hieronder welke wijze het beste bij u past:

Wil jij op jouw verjaardag mensen die in een zorginstelling wonen ook een feestelijke dag bezorgen? Dat kan! Meld jezelf aan en doneer rond je verjaardag je levensjaren in euro’s aan Stichting Maximaal Leven. Wij zetten ons ervoor in dat bewoners bijvoorbeeld een muzikaal optreden krijgen of samen met een kunstenaar een mooi schilderij maken. Vanuit 9 thema’s zetten we liefdevolle geluksbrengers in voor een fijne dagbeleving op maat. Samen maken we hun leven mooier en wordt jouw verjaardag extra feestelijk!

Zo werkt het:

Meld jezelf nu aan en ontvang een week voor je verjaardag een bericht van ons. Vervolgens doneer je met een paar klikken je nieuwe leeftijd. Op onze website ziet u beelden van wat uw bijdrage voor impact heeft op het leven van anderen!

Speciale gelegenheden geven je bijzondere herinneringen. Daar past een mooi gebaar bij. Vraag om een gift voor een fijne dagbeleving op maat voor bewoners van zorginstellingen en gebruik de (digitale) giftbox. Van jouw opbrengst zetten wij liefdevolle geluksbrengers in voor geluksmomenten, bijvoorbeeld door de inzet van dieren of één van de andere 9 thema’s. Op onze website ziet u beelden van wat uw bijdrage voor impact heeft op het leven van anderen!

Heb jij een speciale gelegenheid of wil je een specifieke actie voor Stichting Maximaal Leven promoten? Check dan de giftboxen:

Digitale giftbox

Heb je iets te vieren maar heb je niet echt een verlanglijstje? Vraag dan om donaties voor een fijne dagbeleving op maat voor bewoners van zorginstellingen vanuit de 9 dagbelevingsthema’s en vraag je gasten om een digitale donatie.

 • Maak je digitale giftbox aan.
 • Plaats een mooie foto van jezelf en omschrijf jouw speciale gelegenheid. Vermeld ook waarom je het belangrijk vindt, om geen cadeaus maar donaties te krijgen.
 • Deel daarna de QR-code of de link naar je digitale giftbox, via je uitnodiging, sociale media, e-mail of Whatsapp.
Kartonnen giftbox

Met de kartonnen giftbox zamel je geld in tijdens jouw evenement of actie. Of zet hem op een plek waar veel mensen komen, zoals je favoriete winkel of lunchroom. Je bestelt de kartonnen giftbox gratis. De contante donaties kun je vervolgens overmaken aan Stichting Maximaal Leven op rekeningnummer NL 88 RABO 033 869 81 24. Vermeld daarbij de persoonlijke naam van jouw evenement of actie.

Je kunt (met je klas, vereniging, team, familie) ook een online collectebus aanmaken omdat jullie zo graag van betekenis zijn voor hen die in een zorginstelling wonen. Met een online collectebus bereik je veel mensen voor een goed doel: “Bijdragen aan de kwaliteit van leven voor hen die in een zorginstelling wonen.” Met uw bijdrage kunnen wij geluksbrengers inzetten voor betekenisvolle dagbeleving op maat. Zo werkt het:

 • Maak je eigen collectebus aan
 • Laat mensen weten waarom je geld inzamelt
 • Nodig je vrienden, familie en collega’s uit om te doneren
 • Start je online collectebus

Op onze website ziet u beelden van wat uw bijdrage voor impact heeft op het leven van anderen!

Wil jij met jouw bedrijf of (service)club een cheque aan Stichting Maximaal Leven overhandigen om daarvan mooie geluksmomenten aan bewoners van zorginstellingen te geven? Neem dan contact met ons op want daar zijn we enorm blij mee! We bedanken jullie graag persoonlijk voor jullie inzet met een mooi fotomoment, die we graag op onze website plaatsen. Daar ziet u beelden van wat uw bijdrage voor impact heeft op het leven van anderen!

Een betekenisvolle dagbeleving op maat, in alle fases van het ziekteproces, voor hen die in een zorginstelling wonen … Wil jij met jouw bedrijf daar ook aan bijdragen? Word dan bedrijfsdonateur. Dat ben je al vanaf € 1000,- per jaar. Met een structurele donatie van €1000,- maak je grote impact! Neem dan contact met ons op want daar zijn we enorm blij mee! We bedanken jullie graag persoonlijk voor jullie inzet met een mooi fotomoment, die we graag op onze website plaatsen. Daar ziet u beelden van wat uw bijdrage voor impact heeft op het leven van anderen!

Draag je met jouw bedrijf graag bij aan een betekenisvolle dagbeleving voor mensen die in een zorginstelling wonen. En wil je méér doen dan een zakelijke donatie? Dan nodigen we je van harte uit om Bedrijfsvriend van Stichting Maximaal Leven te worden. Benieuwd hoe je bedrijf het verschil kan maken voor bewoners van een zorginstelling? De mogelijkheden zijn divers: van sportieve uitdagingen voor je medewerkers tot eigen creatieve acties van jullie teams.

 • Sponsorloop
 • Tour on bike
 • Benefietconcert

Neem contact met ons op voor meer informatie. We komen graag langs op jullie georganiseerde evenement om jullie persoonlijk te bedanken voor jullie inzet met een mooi fotomoment. Dit plaatsen we graag op onze website. Daar ziet u ook beelden van wat uw bijdrage voor impact heeft op het leven van anderen!

Wil je €1,- euro partner worden? Vul dan het donatieformulier in en je ontvangt van ons netjes een jaarfactuur voor €365,- Deze periode wordt zonder tegenbericht automatisch verlengd. Van uw bijdrage kunnen we mooie geluksbrengersbezoeken realiseren. Wat dacht u van een mobiele dierenboerderij, een (klassiek) concert of een middag onbeperkt verse Goudse stroopwafels bakken? Op onze website ziet u beelden van wat uw bijdrage voor impact heeft op het leven van anderen!

Uw warme handdruk is voor ons van grote waarde. Voor de wekelijkse donatie van € 5,- ontvangt u elk kwartaal een factuur van €65,-. Deze periode wordt zonder tegenbericht automatisch verlengd. Een geluksbrenger vanuit de 9 thema’s zorgt dan voor een liefdevol moment met wezenlijk contact. Dat kan een poppenspeler zijn, een contact ”clown” of een echte (reminiscentie)verhalenverteller. Vul het donatieformulier in. Op onze website ziet u beelden van wat uw bijdrage voor impact heeft op het leven van anderen!

Warme en maatschappelijk betrokken contacten zoals mantelzorgers, cliëntenraden of medewerkers uit de zorg, bedrijven en ondernemers zijn zeer waardevol voor ons. Het helpt ons enorm bij onze missie: “De kwaliteit van leven vergroten voor mensen die in een zorginstelling wonen”.

Ken jij:

 • Betrokken mantelzorgers?
 • Cliëntenraden?
 • Gedreven en enthousiaste medewerkers uit de zorg?
 • Maatschappelijk betrokken ondernemers?
 • Sociaal bewogen mensen?
 • Mensen waarvan jij denkt dat we er beslist kennis mee moeten maken?

Deel dan zijn of haar gegevens via het contactformulier.

Bij een eenmalige donatie kies je ervoor om een losse gift aan Stichting Maximaal Leven te schenken. Je zit daarna nergens aan vast. Eenmalig doneren kan op veel verschillende manieren. Jij kiest de manier die het beste bij je past. Dit zijn manieren waarop je eenmalig kunt doneren:

Online doneren

Via ons online donatieformulier kun je snel en veilig een gift doen, via iDEAL, machtiging, creditcard of PayPal t.a.v. Stichting Maximaal Leven.

Doneren via Tikkie

Doneren via Tikkie is veilig en snel en kan met iedere bankrekening. Kies zelf het bedrag dat je wilt doneren.

Doneren via QR-code

Doneren via QR-code is veilig, snel en anoniem. Met je mobiele telefoon doneer je het bedrag van jouw keuze.

Zelf overmaken

Maak je liever zelf je donatie aan ons over? Dat kan natuurlijk ook! Ons rekeningnummer is: NL 88 RABO 033 869 81 24 T.n.v. Stichting Maximaal Leven.

Wil je ons werk structureel steunen? Structureel doneren is simpel en veilig. Je kunt maandelijks doneren, jaarlijks doneren kan ook. Volg deze stappen om structureel te doneren aan Stichting Maximaal Leven.

●      Ga naar ons donatieformulier

●      Kies voor een maandelijkse of jaarlijkse schenking

●      Vul je gegevens in

●      Vul je bankrekeningnummer in, daarmee geef je ons toestemming om maandelijks of jaarlijks het zelfgekozen bedrag van je rekening af te schrijven.

Op onze website ziet u beelden van wat uw bijdrage voor impact heeft op het leven van anderen!

Een bijzondere manier van nalaten is via een Fonds op Naam. Dit fonds kan vanaf een bepaald minimumbedrag worden opgericht bij leven of door middel van een testament. Met het Fonds op Naam kiest u een bestemming voor uw nalatenschap. Denk aan de 9 dagbelevingsthema’s. U kunt zelf een naam geven aan uw fonds, bijvoorbeeld de naam van uw dierbare ter herinnering. Om er zeker van te zijn dat wij het fonds daadwerkelijk de bestemming geven die u wenst, bespreken wij graag vooraf met u de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in.

Bij een erfstelling benoemt u een persoon, organisatie en/of goed doel tot erfgenaam. U kunt in uw testament één of meerdere erfgenamen benoemen en bepalen welk percentage van uw nalatenschap iedere erfgenaam ontvangt. Na aftrek van alle kosten, schulden en legaten, wordt uw nalatenschap verdeeld onder deze erfgenamen. Naast uw geliefden kunt u dus ook Stichting Maximaal Leven tot (mede-)erfgenaam maken.

Een legaat kunt u zien als een gift in uw testament. U kunt zo een vast geldbedrag, een huis of waardevolle goederen nalaten aan Stichting Maximaal Leven. Een legaat kan ook een percentage van uw vermogen zijn. Zo kunt u uw familieleden of goede vrienden als erfgenaam benoemen en daarnaast een gift aan Stichting Maximaal Leven nalaten.

Wij zijn nog bezig met de invulling van deze pagina. Wilt u op een van de bovenstaande mogelijkheden doneren? Neem dan contact met ons op!