Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.

Kernteam

Het kernteam van Stichting Maximaal Leven zet zich in vanuit intrinsieke motivatie. Ze delen met elkaar de kernwaarden: compassie, enthousiasme, het verschil maken, kwaliteit en resultaat. Met grote betrokkenheid draagt een ieder met zijn of haar kwaliteiten bij aan het organisatorische deel van deze stichting en daarmee aan het levensgeluk van de mensen in de zorginstelling.

Willy Schuurman

Willy Schuurman

Vanuit compassie ontstond mijn grote missie om de kwaliteit van leven te vergroten voor kwetsbare mensen die in een zorginstelling wonen. Jarenlang werkte ik als enthousiaste, gedreven en ondernemende activiteitenbegeleidster in een zorginstelling voor mensen met dementie. Later werd ik coördinator dagbeleving. Voor en mét cliënten en familie creëerde ik met aandacht en liefde een fijne dag. Toch voelde ik me te kort schieten. Ik kon immers maar op één plek tegelijk zijn. Ik zag blijdschap maar ook het verdriet van cliënten en familie. Want zeg nou zelf… thuis wonen is toch het fijnste? Juist omdat dát niet meer kan, maak ik me sterk voor een zo fijn mogelijke dagbeleving.

Peter Haex

Peter Haex

Als gz-psycholoog was ik zo’n 30 jaar verbonden aan stichting het Parkhuis. Ik heb me altijd  ingezet om mensen met dementie een stem te geven. Dit deed ik onder andere als gespreksleider in het Alzheimer Café, waar ik ooit initiatiefnemer van was. Vanuit mijn langdurige ervaring en deskundigheid adviseer ik het bestuur van Stichting Maximaal Leven en ondersteun ik de geluksbrengers. Dit alles met een belangrijk doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven van met name mensen met dementie in zorginstellingen.

José Vingerling

José Vingerling

Mijn rol binnen het kernteam zie ik als aanvullend en ondersteunend bij het werven en selecteren van geluksbrengers. Ook heb ik mijn inbreng aan ideeën om bewoners een zo fijn mogelijke tijd in een zorginstelling te geven. Met groot gevoel voor sfeer denk ik daarmee een essentiële bijdrage te kunnen leveren. Ik ben José Vingerling, tekenaar en vormgever bij Vingerling & de Bruyne. Door mijn werk als inrichter van ruimtes heb ik ervaren dat je door middel van sfeer gedrag kunt sturen. Aandacht maakt alles mooier en daarom verbind ik mij graag aan Maximaal Leven.

Els Hauser

Omdat ik grote affiniteit heb met de doelgroep en het werk van  geluksbrengers bijzonder waardevol vind, heb ik ook de basistraining gevolgd om geluksbrenger te worden. Daarnaast zet ik me graag in om bij te dragen aan een succesvolle start van Stichting Maximaal Leven. Dit doe ik als fondsenwerver. In het verleden heb ik met succes fondsen aangeschreven voor Stichting De Buitenwacht, waar ik lange tijd werkzaam was. Verschillende trainingen volgde ik op het gebied van fondsenwerving. Mijn kennis en vaardigheden op dit gebied blijf ik uitbreiden. Want een dagelijkse inzet van geluksbrengers in zorginstellingen realiseren, dat is broodnodig en mijn doel!

Jenny van Dijk

Na 25 jaar runnen van een dag-passagiersschip, waar wij dagelijks grote groepen mensen mochten begroeten hebben wij met vele zorginstellingen mogen werken. Aan boord verzorgden mijn man en ik het gehele dagprogramma voor een dag op het water. Een hapje, drankje, maaltijd en entertainment stond op ons programma en ik stuurde de vrijwilligers aan. Inkoop, verkoop, roosteren van personele bezetting, relatiebeheer, administratie … het behoorde tot mijn takenpakket. Nu ben ik een “vroege vutter”. Graag wil ik mijn kennis en organisatietalent inzetten als “geluksbrengerscoördinator” voor Stichting Maximaal Leven. Het afstemmen van de juiste geluksbrengers bij de juiste instelling lijkt mij een mooie uitdaging.