Geduld is de metgezel van wijsheid.

Bestuur

Stichting Maximaal Leven omringt zich met een zeer betrokken bestuur. Deze bestuursleden, die vanwege hun expertise en ruime ervaring zijn gevraagd, hebben niet alleen een bestuursfunctie maar delen ook hun waardevolle kennis en geven advies op organisatorische vraagstukken en op operationeel-, strategisch- en financieel vlak. Zij dragen graag hun steentje bij om het gedachtegoed van Stichting Maximaal Leven verder te helpen. Zij houden Stichting Maximaal Leven scherp bij het inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de zorg en bij wetgeving.

Voorzitter – Léon Peeters

Vanuit mijn gedurende vele jaren als Raad van Toezicht Lid van Woonzorgcentrum De Merwelanden in Dordrecht heeft de zorg voor kwetsbare ouderen altijd mijn belangstelling gehad. Mijn meer dan 42-jarige ervaring als (arbeidsrecht)advocaat en vennoot van het middelgrote advocatenkantoor Ten Holter Noordam advocaten en mijn bestuurlijke ervaring in velerlei voorzitters- en andere functies in besturen van stichtingen en verenigingen wil ik graag inzetten voor Stichting Maximaal Leven. Ik vind het belangrijk dat de organisatie juridisch en praktisch goed georganiseerd is en daardoor een solide basis heeft voor de geluksbrengers om het daadwerkelijk goede en zeer noodzakelijke werk te doen.

Secretaris – Marian Burke

De zorgbranche was mij onbekend totdat dementie genadeloos toesloeg bij mijn geliefde. Wat raakt is de kwetsbaarheid van mensen met dementie. Langzaam verliest men de regie. Vaak is opname in een zorginstelling onvermijdelijk. Belangrijk vind ik dat Stichting Maximaal Leven geluksbrengers inzet om bewoners een betekenisvolle dagbeleving te geven. Zij zetten hun specifieke talent met respect in voor de fase van de ziekte waarin men verkeert. De mantelzorger ervaart troost als er extra aandacht is voor de geliefde die in een andere wereld leeft. Als bestuurslid en vrijwilliger zet ik mij in voor het succes van de stichting zodat geluksbrengers kwetsbare mensen met dementie liefdevol bereiken.

Penningmeester – Rob van der Feijst

Geluksbrengers brengen geluk! Geluk is sterk verbonden met “zinvol leven”. Doen, meedoen en beleven waartoe je (nog) in staat bent maakt het leven zinvol. Goede omstandigheden zoals een fijne fysieke leefomgeving, een aangename woning en goede zorg zijn dan voorwaarden. Als aannemer probeer ik al meer dan 30 jaar daar invulling aan te geven. Dit doen we door het wegnemen van beperkingen in bestaande woningen en het creëren van woonruimte en buitenruimte die uitnodigt tot creativiteit en een aangename dagbeleving. Ik ondersteun van harte het initiatief van Stichting Maximaal Leven: Uit overtuiging; omdat het leuk is maar ook uit noodzaak: ouder worden is immers ons voorland!

Algemeen bestuurslid – Henriëtte Nieuwendijk

Na 38 jaar ervaring als Specialist Ouderengeneeskunde in het verpleeghuis, weet ik hoe belangrijk het is dat de kwetsbare mensen die daar wonen, “lichtpuntjes” in hun dag hebben. Ik heb gezien hoeveel deze bewoners moeten inleveren aan kwaliteit van leven doordat zij niet meer in hun vertrouwde omgeving wonen en niet meer doen waar hun belangstelling ligt. Geluksbrengers van Stichting Maximaal Leven zijn een mooie aanvulling op de professionals in het verpleeghuis. Zij zijn een belangrijke toevoeging, omdat ze betekenisvolle dagbeleving geven die aansluit op hun persoonlijke belangstelling. Vanuit mijn jarenlange ervaring en mijn expertise betreffende kwetsbare ouderen draag ik hier graag aan bij.